Nilgün H Budak profil resmi
Nilgün H Budak Prof. Dr. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi
Yayın 3 Hakemlik 5 TR Dizin Atıf 4
3 Yayın
5 Hakemlik
4 TR Dizin Atıf

Uzmanlık Alanları

Gastronomi Yöresel Mutfaklar Geleneksel Yemek Fonksiyonel Gıdalar Fermantasyon Teknolojisi Gıda Teknolojileri Meyve-Sebze Teknolojisi Fermantasyon Gastronomi Geleneksel mutfaklar Kültürel miras

Biyografi

Isparta doğumlu olan Prof. Dr. Nilgün H. Budak, 1999 yılında
Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği
Bölümünde lisans eğitimini, 2003 yılında Süleyman Demirel
Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği anabilim
dalında yüksek lisans eğitimini, 2010 yılında Süleyman Demirel
Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği anabilim
dalında doktora eğitimini, 2022 yılında Başkent Üniversitesi
Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
anabilim dalında ikinci yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır.
2001-2011 yılları arasında Süleyman Demirel Üniversitesi
Gelendost Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümünde
Öğretim Görevlisi, 2011-2017 yılları arasında Süleyman
Demirel Üniversitesi Eğirdir Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme
Bölümünde Yardımcı Doçent olarak görev yapmıştır. 2018-2023 yılları arasında Isparta Uygulamalı Bilimler
Üniversitesi Eğirdir Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümünde Doçent ünvanı ile çalışmış, 2023 yılından
bu yana aynı birimde Profesör Doktor ünvanı ile çalışmaya devam etmektedir. 22.12.2023 tarihi itibari ile
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde 13b-
4 ile görevlendirilmiştir. 12.12.2023 tarihinden bu yana Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Toplumsal
Katkı Koordinatörlüğünde Koordinatör olarak görevine devam etmektedir. 2013-2019 yılları arasında
Süleyman Demirel Üniversitesi Göller Bölgesi Teknokenti’nde Fermante Gıda Ambalaj Eğt. Dan. Ltd. Şti.
firmasının kurucu ortağı ve müdürü olarak geleneksel sirke, sirke çeşitleri ve sirkeli doğal içecek üretiminde
bulunmuştur. 2014 yılında Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, Kadın Girişimciler İcra Kurulu Üyesi olarak görev
almıştır. Meyve sebze işleme teknolojisi, fermentasyon teknolojisi ve enstrümental gıda analizleri konularında
uzmanlaşmıştır. Fermantasyon Teknolojisi, Fermente Ürünler Teknolojisi ve Kalite Analizleri, Gıda Bilimi ve
Teknolojisi, Gıdalarda Duyusal Kalite Kontrolü, Gıda Muhafaza Yöntemleri, Laboratuvar Teknolojisi, Ambalaj
Teknolojisi, Beslenme İlkeleri, Tahıl Ürünleri Teknolojisi ve Kalite Analizi derslerini vermektedir. Ulusal ve
uluslararası düzeyde çok sayıda yayımlanmış makalesi bulunmaktadır. Farklı projelerde görev alarak ulusal ve
uluslararası bilimsel nitelikli ödüller kazanmıştır.

Kurum

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi

Yayınlar

Gastronomide Fonksiyonel Bir Ürün: Vişne Sirkesi
Yayın Bilgisi: 2024 , Turar Turizm ve Araştırma Dergisi
DOI: -
FAVORİ 0 TOPLAM İNDİRİLME SAYISI 11

0

11

Determination of Nutrition Habits and Food Supply Changes During Covid-19 Pandemic
DOI: 10.16984/saufenbilder.1059231
FAVORİ 0 TOPLAM İNDİRİLME SAYISI 323

0

323

0

378

Crossref atıf bulunmamaktadır.
İnteraktif Rehber Aracı
Panel tanıtımını görmek istiyorsanız Turu Başlat' a tıklayabilirsiniz.